oudduitse herder verschil duitse herder
 
Duitse Herder Gelukkige Honden.
Er is echter wel een verschil tussen het zogenaamde werktype en showtype. Bij het laatste type wordt meer op uiterlijke kenmerken gelet, terwijl bij het werktype het enthousiasme voor activiteit benadrukt wordt. Dit komt tot uiting als een energieke, reactieve hond die veel lichamelijke en geestelijke uitdaging nodig heeft. Hierdoor is hij minder goed geschikt als huishond. Het showtype heeft hier aanzienlijk minder aanleg voor, ook al streeft de rasvereniging naar zo weinig mogelijk scheiding tussen deze twee varianten. Verzorging en gezondheid. De vacht van de Duitse Herder heeft gemiddelde aandacht nodig.
Oudduitse Herder www.kennelvanderheigrave.nl.
Dan heb je nog een verschil tussen Oost Duitse lijn en de West Duitse lijn. De Oost Duitse lijn is vooral werklijn en hebben vaak donkere vacht en zijn geblokter van bouw. De West Duitse lijn is vaak blonder van kleur en zijn minder geblokt en lijken daardoor meer op de Duitse Herder. De Oudduitse herder zijn van nature evenwichtigstabielzelfverzekerdspontaan.
Oud Duitse Herder / Witjesverzendhuis.com Huisdierenbibliotheek.
In de bloedlijnen van de oudduitse herder, kom je dus ook de kortharige voorouders tegen. De oudduitse herder is een middelgrote hond, het verschil tussen de oudduitse herdershond en de Duitse herderhond is de lengte van de vacht. Door zijn lange haren toont de Oud Duitse herder machtiger en imposanter dan de Duitse Herder.
Hoe oud wordt een hond? Medisch Centrum voor Dieren.
Hoe oud wordt een Labrador, Duitse herder, Chihuahua, Jack Russel, Golden retriever of Mopshond? Een veel gehoorde uitspraak is.: We willen allemaal oud worden, maar niet oud zijn. Dat geldt ook voor onze dieren. We hopen dat ze nog lang bij ons zijn, maar willen niet dat ze lijden aan ouderdomsziekten als artrose. Uiteraard kan elke hond ziek worden en eerder komen te overlijden. Let bij de aanschaf van een hond op het voorkomen van erfelijke ziekten binnen dat ras en vraag wat de fokker er aan doet om dit probleem op te lossen. Een goede fokker zal een dergelijke vraag waarderen en eerlijk beantwoorden. Gezond oud worden willen we allemaal. Het is de taak van de dierenarts en de dierenarts specialist om te zorgen dat uw hond een zo goed mogelijk leven heeft, zo lang als hij leeft. Oudste hond ter wereld. De oudste hond ter wereld is Max, een kruising met Beagle, Teckel en terriërbloed. Hij werd 29 jaar en 282 dagen. Hoe oud wordt een hond gemiddeld? De hoogte van een balkje geeft aan hoeveel honden op die leeftijd overlijden.
verschil Duitse herder en Oudduitse herder? HondenForum.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen. Als je over verschil" Duitse herder en Oudduitse herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken.
Duitse Herdershond Langstokhaar.
Rashonden zonder stamboom noemen we look-alikes. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een look-alike kijk op de pagina Waarom een stamboomhond? De Duitse Herdershond is een middelgrote herdershond met een anatomische opbouw die hem in staat stelt om urenlang te draven.
De Oudduitse herdershond Dier en Natuur: Huisdieren.
Het verschil tussen de Duitse herder langstokhaar en Oudduitse herder zit nu nog vooral in het verschil in kleur. De meeste Duitse herders langstokhaar zullen de kleuren van de Duitse herder hebben geel/bruine kleur met zwart dek. Bij Oudduitse herders komen ook andere kleurstellingen voor, zoals zwart met roodbruin, goudbruin en lichtgrijs, totaal zwart, geheel grijs en grijs met donkergrijs wolkjesmotief. Wit is niet toegestaan. Het fokken van DH x LDH of DH x ODH is officieel niet toegestaan. Land van herkomst. Oudduitse herdershonden behoren tot de rasgroep Herdershonden." Net als de Duitse herder kan de Oudduitse herder ingezet worden als huishond, blindengeleidenhond, reddingshond, diensthond en bewakingshond. Wel moet herbij opgemerkt worden dat de Oudduitse herder in het algemeen iets zachter van karakter is dan de Duitse herder. Hoogte en gewicht. Reu: Schofthoogte: 60-65 cm. Gewicht: 30-40 kg. Teef: Schofthoogte: 55-60cm. Gewicht: 22-32 kg. Net als de Duitse herder is de Oudduitse herder evenwichtig, zelfverzekerd, spontaan, stabiel, grootmoedig en opmerkzaam. Hij is intelligent, makkelijk te trainen en werkt graag met zijn baas.
Duitse herder Herdershonden.nl.
De Oudduitse herder is voortgekomen uit de Duitse herder en in veel opzichte hetzelfde. Verschillen tussen de twee rassen zitten met name in de vacht en ruglijn. De vacht van de Oudduitse herder is langer en in de meeste gevallen donkerder dan die van de Duitse herder.
Oudduitse Herder Rassen Honden Hondenrassen.
Hij heeft een zachtaardig en evenwichtig karakter, een rechte rug en Langstokhaar. Er zijn vele kleur variëteiten: Zwart-bruin Black Tan Geel-bruin, Zwart en Wolfsgrauw komen het meeste voor. Deze herder stamt van oorsprong af van de Duitse Herder Langstokhaar. De Oudduitse Herder is een middelgrote hond.
De Duitse Herder Over karakter, verzorging en opvoeding.
Lange tijd zijn langharige honden uitgesloten geweest van de fokkerij. De langharigen hadden en hebben echter een groot aantal fans en deze liefhebbers kwamen in 1984 in Duitsland tot het oprichten van het Langhaar-Schäferhunde-Verband Deutschland, met als doel de langstokhaar weer populair te maken. Eén van de variëteiten die op deze manier ontstond is de Oudduitse Herder, een langharige Duitse Herder met een rechte rug.

Contacteer ons